Workshop Glas in lood

Workshop Glas:

glazen ontwerp maken

Datum:  25 juni

Tijd:     10:00 tot 13:00 uur

Prijs:    55,- inclusief koffie/thee

            

Glas-in-lood is tijdloos. Vroeger in oude ramen, vandaag de dag in mooie decoraties en zelfs in sieraden. Wat leuk om dat zelf te kunnen. En moeilijk ? “Nee, dat valt enorm mee, ja moet wel zorgvuldig werken, maar het is heel bijzonder om nu zelf eens een glas decoratie te maken”, aldus één van de cursisten. “En mee naar huis te nemen".

 

Duidelijke instructie

Na een duidelijke instructie ga je zelf aan de slag. Eerst leer je glas te snijden en te slijpen. Dan kies je een ontwerp wat je wilt gaan maken. De één gaat voor een zonnevanger, een veer en de ander wil een sieraad maken.

 

De stilte valt…

Werd er in het begin nog vrolijk ‘gebabbeld’, na een half uurtje is het stil. Een ieder is hard aan het werk. Gekleurde stukjes glas bij elkaar zoeken en snijden. Na het slijpen volgt het foliën van het glas met tiffany. Dan wordt er gesoldeerd. Al snel heb je het onder de knie en krijgen we al zicht op het eindresultaat. Trots ga je naar huis. Mét je eigen glas tiffany kunstwerk!!

 

Aanmelden bij Cosy Cosas: Haagweg 92, Rijswijk, 070-3990102 Vanaf 13 jaar.

De workshop gaat door bij voldoende aanmelding (minimaal 4 personen). Maximaal 5 personen om de afstand van 1,5 meter te garanderen.


Wij staan ook open voor suggesties voor andere dagen en tijdstippen, laat het ons weten!

 
 
 
Eigen datum en tijd (vanaf 4 personen)
25 juni